RSS Feed

Maroko harira

Maroko harira on supp, mida süüakse põhiliselt ramadanikuul. See on väga toitev ja maitsev. Igas peres võib olla jällegi erinev retsept selle jaoks, kuid harira supp ei puudu kindlasti ramadanikuul ühegi pere laualt.

1 dl  läätsesid

200g  lambaliha luutükke

2spl oliivõli

1l vett

250g väikeseid terveid sibulaid

1 tl paprikapulbrit

1/2 tl kurkumi

1 1/2 tl soola

1/2 tl kaneeli

pipart

1tl värskelt riivitud ingverit

2 spl sidruni mahla

500g tomatit

1/2 dl purustatud värsket koriandrit

1/2 dl purustatud peterselli

tükike võid

Loputa ja nõruta läätsed. Lõika liha suhkrutüki suurusteks kuubikuteks ja pruunista seejärel koos kontidega või ja õliga potis. Lisa sool. Lisa kooritud sibulad, kurkum, kaneel, pipar, paprika ja ingver.Kalla läätsed koos 1 l veega potti lihade juurde ja lase keema tõusta. Keeda tasaselt 40 minutit. Koori tomatid ja eemalda seemned. Tükelda tomat kuubikuteks ja lisa potti koos koriandri ja peterselliga. Keeda veel 15 minutit. Viimistle maitset sidruniga.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: