RSS Feed

Kefta- lihapallid võikastmes

Keftaks kutsutakse hakkliha. Lihapallid võid valmistada looma-, lamba- voi kalkunihakklihast.

500 g hakkliha

2 spl. väga peenikeselt hakitud sibulat

2 spl hakitud peterselli

2 spl hakitud koriandrit

1 tl paprikapulbrit

1 tl jahvatatud köömen

¾ tl soola, või maitse jargi

¼ tl kaneeli

1/8 tl musta pipart

Kaste

4 spl  võid

1 spl hakitud peterselli

1 tl sidruni mahla

1/5 tl safrani (valikuline)

Sega kausis korralikult hakkliha, sibul, koriander, petersell ja maitseained. Kui aeg lubab lase hakklihal maitseainetega pool tundi või rohkem külmakapis seista, see laseb lihal ja  maitseainetel kokku sulanduda. Vormi hakkliha väikesteks lihapallideks.

Sulata pannil või. Lisa lihapallid ja prae keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni lihapallid on üleni pruunid. Lisa sidruni mahl, petersell ja safran (kui kasutad). Jätka lihapallide praadimist mõned minutid, kuni kastmeks on jäänud peamiselt sulatatud või. Serveeri  kas saia, riisi või kartulipüreega.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

One response »

  1. t2na just tegin neid lihapalle:)

    Vasta

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s