RSS Feed

Tagine mqualli ehk Maroko kana tajine

Seda tajine saab põhimõtteliselt valmistada tajine nõus, aga kuna paljudel teist ilmselt seda pole, kirjutan siia variandi, kuidas seda valmistada kiirkeedupotis.

2 suurt sibulat

500 g kana, kondiga tükid

6 spl oliiviõli

½ tl ingveri pulbrit

1 tl safrani

soola, pipart

Lõika sibul pooleks ning viiluta sibulad õhukeste viiludena, pane need poti põhja. Sibulate peale aseta  pestud kanatükid, lisa maitseained ja oliiviõli. Sulge pott ja raputa kergelt potti, et potis olevad ained omavahel seguneksid. Aseta pott keskmisele kuumusele ja lase kanal haududa 30- 40 minutit. Seejärel jälgi et kana oleks parajalt valmis. Siia taginile ei tule üldjuhul vett lisada, kuna kiirkeedupotis hauduvad sibulad annavad piisavalt vedelikku, et moodustuks maitsev kaste. Kui  sibulad hakkavad põhja kinni, lisa veidi rohkem oliivõli või natuke vett. Kui kana on valmis, soojenda ahi 220C juures ja aseta kanatükid 10-15 minutiks ahju, kuniks nad on kuldpruunid. Sibulakastet hauta potis madalal tulel.

Serveerimisel aseta kanatükid taldrikule ning nende ümber ja peale sibulakaste!  Seda tagine süüakse traditsiooniliselt Maroko saiaga, serveerimisel võid kasutada pikka või pita saia.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: