RSS Feed

Hispaania kikerherne spinatisupp

Seekord Maroko köögi asemel lisaksin ma siia hoopis Hispaania supi, mis ei olegi Maroko köögist väga kaugel ning on lihtne ning imemaitsev supp. Meie peres on see üheks lemmikuks.

2 spl oliivõli

1 sibul, peeneks hakitud

2 selleri vart, peeneks hakitud

2 küüslaugu küünt, purustatud

1 konserv kikerherneid

1 konserv purustatud tomateid

1 liiter kanapuljongi vedelikku

sool, pipar

½ tl suhkurt

400 g spinatit, varreta ning peeneks hakitud (beebispinati puhul hakkimata lehed)

Kuumuta potis oliiviõli ja lisa hakitud sibul, seller ning küüslauk. Küpseta kaane all madalal tulel kuni sibul on pehme, eemalda kaas, lisa kuumust ning  prae kuni sibul on kergelt pruunikas.

Lisa kikerherned koos konservivedelikuga  ja purustatud tomatid ning kanapuljongivedelik. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa napuotsatäis suhkurt, lase supp keema.

Keeda suppi kaane all 20 minutit, kuni tomatid on pehmed. Maitsesta vajadusel rohkem soola, pipra, suhkruga või lisa veidi  vett. Kuni supp veel keeb lisa spinat ja keeda veel minut või kaks, kuni spinat on pehme.  Serveeri või lase seista, sest supp läheb sesistes veel paremaks.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s