RSS Feed

Maroko harcha – mannapannkook

Harcha on Marokos pannil praetud sai, mis on valmistatud mannast, võist ja piimast. Harcha on Marokos tuntud hommikusöök, mida serveeritakse soojalt, meega, moosiga või hoopiski võiga. Meie pere armastatuim hommikusöök. Mina olen juba väga osav nende valmistamises ja vahel hommikul enne kooli valmis laste tungival palvel saab need valmis küpsetatud, nagu õeldakse harjutamine teeb meistriks.

2 kl (250g) peent mannat

3 spl suhkurt

2 tl küpsetuspulbrit

¼ tl soola

½ kl (125g) pehmet võid

½ kl (120ml) piima

Sega kokku manna, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või ja kasutades käsi  lisa või  taignasse. Sõtku tainas. Lisa piim ja sõtku kuni tainas on parajalt niiske ja lihtsasti vormitav. Vajadusel lisa supilusikatäis piima. Vooli tainast ümmarguse kujuga pallid ja vajuta need lamedaks. Lase veidi seista, kuni pann soojeneb. Kui tainas on liiga kuiv, vooli kate vahel pallika ja kasta korraks piima sisse, vajuta lamedaks. Eraldi taldrikule lisa natuke mannat, et enne pannile aestamist kasta labi mannast.  Küpseta pannil madalal kuumusel  7-10 minutit mõlemalt poolt, kuni harcha on saavutanud kergelt pruunika värvuse, nagu pannkooki. Serveeri soojalt, kas moosiga või meega voi muu meelepärasega.

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: