RSS Feed

Maroko harcha – mannapannkook

Harcha on Marokos pannil praetud sai, mis on valmistatud mannast, võist ja piimast. Harcha on Marokos tuntud hommikusöök, mida serveeritakse soojalt, meega, moosiga või hoopiski võiga. Meie pere armastatuim hommikusöök. Mina olen juba väga osav nende valmistamises ja vahel hommikul enne kooli valmis laste tungival palvel saab need valmis küpsetatud, nagu õeldakse harjutamine teeb meistriks.

2 kl (250g) peent mannat

3 spl suhkurt

2 tl küpsetuspulbrit

¼ tl soola

½ kl (125g) pehmet võid

½ kl (120ml) piima

Sega kokku manna, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või ja kasutades käsi  lisa või  taignasse. Sõtku tainas. Lisa piim ja sõtku kuni tainas on parajalt niiske ja lihtsasti vormitav. Vajadusel lisa supilusikatäis piima. Vooli tainast ümmarguse kujuga pallid ja vajuta need lamedaks. Lase veidi seista, kuni pann soojeneb. Kui tainas on liiga kuiv, vooli kate vahel pallika ja kasta korraks piima sisse, vajuta lamedaks. Eraldi taldrikule lisa natuke mannat, et enne pannile aestamist kasta labi mannast.  Küpseta pannil madalal kuumusel  7-10 minutit mõlemalt poolt, kuni harcha on saavutanud kergelt pruunika värvuse, nagu pannkooki. Serveeri soojalt, kas moosiga või meega voi muu meelepärasega.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: