RSS Feed

Kana tažiin marineeritud sidruni ja oliividega

See tažiin on Maroko köögis nii tuntud, et seda kutsuvad paljud rahvustoiduks.

 

3 spl oliivõli

2 sibulat, riivitud või peeneks hakitud

2-3 küüslauku, purustatud

½ tl safrani

½ tl jahvatatud ingver

1 kana, tükkidena

Sool, pipar

Pooliku sidruni mahl

2 spl hakitud koriander

2 spl hakitud petersell

1 suur marineeritud sidruni koor

12-16 rohelisi oliive

Paksu põhjaga potis, kuumuta õli ja prae sibulad. Kui sibul on pehme lisa küüslauk, safran ja ingver.

Lisa kanatükid, maitsesta soola ja pipraga ning vala peale umbes 300 ml vett. Hauta kaane all, keerates kanatükke mõned korrad ning vajadusel lisa veel vett.  Hauta 20 minutit, seejärel tõsta välja kanafilee tükid ning jätka ülejäänud kana hautamist veel 25 minutit. Tõsta kanafilee uuesti potti.

Lisa kastmesse sidrunimahl, koriander ja petersell,  ribadeks lõigatud marineeritud sidrun ning oliivid. Lase kaaneta keeda  5- 10 minutit, kuni kaste pakseneb ja väheneb. Kui vedelikku on liiga palju eemada kana potist ja keeda kastet kuni see väheneb. Seejärel aseta kana uuesti potti ning soojenda.

Serveerimisel aseta oliivid ja sidrunid kana peale. Serveeri kas saia, riisi või friikartulitega.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: