RSS Feed

Kefta briouats- hakkliha kevadrullid

350 g looma- voi lambahakkliha

1 väike sibul, peeneks hakitud

1 spl oliivõli

2 küüslaugu küünt, purustatud

1 slp vürtsköömen

1 tl jahvatatud ingver

1 tl paprika pulbrit

1 tl kaneeli

Soola, pipart

näpuaotsatäis safrani, leotatud väheses soojas vees

2 spl hakitud koriandrit

2 spl hakitud peterselli

1 muna

6-8 lehte filotainast

100g võid, määrimiseks

2 spl seesami seemneid

Prae pannil sibulad oliivõlis, kuni sibulad on pehmed.Lisa purustatud küüslauk ja hakkliha ning pruunista hakkliha järgmised 5-7 minutit. Lisa maitseained, maitsesta soola ja pipraga. Raputa üle koriandri ja peterselliga.

Aseta hakklihamass  sõelale, et liigne rasv nõrguks. Tõsta kaussi, lisa muna ja sega korralikult.

Lõika filotainast 12-13 cm laiusesed ning 28-30 cm pikkused lehed. Kata filo kas köögirätiku või köögikilega, et nad ära ei kuivaks. Aseta filo riba lauale, pintselda sulatatud võiga.( Sa võid teha seda ka kahe filo ribaga, sel juhul kata pintseldatud riba teise ribaga ning seejärel täida hakklihaga. Mina eelistan kasutada ainult ühekordset filot).Võta 1 spl hakkliha, keera külgmised servad üle hakkliha otste ja rulli taignaplaat tihedalt kokku. Tee samamoodi ka järgmised rullid, lao need küpsetuspaberiga kaetud plaadile,  kata rätikuga, kuniks oled valmis kõigi rullidega. Enne ahju panemist, pintselda üle sulatatud võiga ja raputa peale seesami seemned. Küpseta 180 C juures 25- 30 minutit, kuniks rullid on kuldpruunid.  Serveeri salatilehtedega.

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

2 responses »

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: