RSS Feed

Kefta briouats- hakkliha kevadrullid

350 g looma- voi lambahakkliha

1 väike sibul, peeneks hakitud

1 spl oliivõli

2 küüslaugu küünt, purustatud

1 slp vürtsköömen

1 tl jahvatatud ingver

1 tl paprika pulbrit

1 tl kaneeli

Soola, pipart

näpuaotsatäis safrani, leotatud väheses soojas vees

2 spl hakitud koriandrit

2 spl hakitud peterselli

1 muna

6-8 lehte filotainast

100g võid, määrimiseks

2 spl seesami seemneid

Prae pannil sibulad oliivõlis, kuni sibulad on pehmed.Lisa purustatud küüslauk ja hakkliha ning pruunista hakkliha järgmised 5-7 minutit. Lisa maitseained, maitsesta soola ja pipraga. Raputa üle koriandri ja peterselliga.

Aseta hakklihamass  sõelale, et liigne rasv nõrguks. Tõsta kaussi, lisa muna ja sega korralikult.

Lõika filotainast 12-13 cm laiusesed ning 28-30 cm pikkused lehed. Kata filo kas köögirätiku või köögikilega, et nad ära ei kuivaks. Aseta filo riba lauale, pintselda sulatatud võiga.( Sa võid teha seda ka kahe filo ribaga, sel juhul kata pintseldatud riba teise ribaga ning seejärel täida hakklihaga. Mina eelistan kasutada ainult ühekordset filot).Võta 1 spl hakkliha, keera külgmised servad üle hakkliha otste ja rulli taignaplaat tihedalt kokku. Tee samamoodi ka järgmised rullid, lao need küpsetuspaberiga kaetud plaadile,  kata rätikuga, kuniks oled valmis kõigi rullidega. Enne ahju panemist, pintselda üle sulatatud võiga ja raputa peale seesami seemned. Küpseta 180 C juures 25- 30 minutit, kuniks rullid on kuldpruunid.  Serveeri salatilehtedega.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

2 responses »

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: