See tagine sobib väga hästi taimetoitlastele, või kui lihtsalt lihast puhkust on vaja.
3 spl oliivõli
1 sibul, hakitud
1 küüslauk, purustatud
¼ tl Cayanne`i pipart
½ tl paprika
¼ tl ingver
1 tl vürtsköömen
1 tl kaneeli
400g purustatud (konserv) tomatid
1 tl suhkur
1 konserv kikerherneid
2 spl peterselli, hakitud
1 spl koriander, hakitud
Soola
Prae potis sibulad oliivõlis 7-8 minutit, lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel 1 minut. Lisa purustatud tomatid ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga. Kaaneta ja lase haududa 20 minutit.
Nõruta kikerherned sõelal ja pane nad külma vette, et eemaldada nahk. Hõõru ettevaatlikult käte vahel, kuni nahk eemaldub ja jääb vee peale. Eemalda kikerherneste nahad ja vesi.
Lisa kikerherned tomatile. Kaaneta ja lase haududa madalal kuumusel veel 20- 25 minutit, lisades veidi vett kui vajalik. Sega sisse petersell ja koriander, maitsesta kui vajalik. Serveeri saiaga või kuskussiga.