RSS Feed

Maroko kana bastilla

Kana bastilla on Maroko kuulus kanapirukas. Kerge, krõbeda koorega pirukas peidab endas maitseainetega safrani kana, täitematerjaliks  vürtsikas omlett ja krõmpsuvaid praetud mandleid magustatud ja maitsestatud apelsinioie veega. Garneeringuks tuhksuhkur ja kaneel, mis lisab pirukale vapustava maitsete segu. Bastillat pakutakse Marokos ennekõike pulmade või pidustuste ajal, või kui keegi väga eriline külastamas on. Mina olen söönud seda Marokos ainult ühe korra, kuid ju sel korral peedi mind siis väga eriliseks külaliseks.

Kana täidis:B`stilla

1 kana, tükeldatud

2 suurt sibulat, hakitud

1 klaas hakitud peterselli

1 tl ingveri

1 tl kaneeli

¼ tl kurkumi

½ tl safrani

1 tl soola

Enne ahju panemist

¼ tl pipart

1 ½ klaasi vett

Muna täidis:

6 muna

Mandli täidis:

100 g puhastatud mandleid

2 tl tuhksuhkurt

2 spl apelsiniõie vett

natuke kaneeli

õli, praadimiseks

Ahjust tulles

filotainast, suuremad lehed

200 g võid

1 muna

Kana täidis:

1 –  Kuumuta potis õli. Lisa sibul, petersell ja vürstid. Sega korralikult

2 – Tõsta kana potti, sega. Kaaneta ja lase hauduta 10 minutit

3 – Lisa vesi, eesmärk on paks kaste. Kaaneta ja lase kanal haududa 35 minutit.

4 – Kui kana on valmis, eemalda see kastmest, lase jahtuda ja eralda liha luudelt.  Rebi liha väikesteks tükkideks.

Muna täidis:

1 – Lisa 6 muna  kastemesse, kus kana oli keedetud.
2 – Madalal kuumusel sega munad kastmesse.
3 – Ära kata potti kaanega. Muna segu peab muutuma segades kuivaks pärast 10-15 minutit.

Mandli täidis:

1 – Prae mandlid õlis, kuni need muutuvad kuldpruuniks.
2 – Eemalda üleliigne õli mandlitelt.
3 – Aseta mandlid, tuhksuhkur, kaneel ja apelsiniõie vesi köögikombaini,  kuni mandlid on purustatud.

Bastilla vormimine:

1 – Pintselda vorm pannil sulavõiga.
2 – Aseta filotainas  3 kihina keset vormi. Aseta kaheks poolitatud filotainas vormi, et 1/3 nende pikkusest jääks üle vormi äärte, et lõpus, kui kõik kihid on olemas, saaks bastilla lihtsalt kokku vormida. Pintselda filotainas sulavõiga.

3 – Esimese kihina jaota munasegu vormi. Kata kahe filotaigna lehega. Pintselda filo sulavõiga.

4 – Jaota kanatükid teise kihina. Kata kahe filotaigna lehega. Pintselda filo sulavõiga.

5 – Raputa peale mandlipuru. Kata kahe filotaigna lehega. Pintselda filo sulavõiga. Ettevaatlikult tõsta eelnevalt üle vormi ääre jäänud filolehed üle bastilla. Pintselda üle sulatatud või ja munaga.

6 – Katteks lisa veel 3 filolehte ja pista need ettevaatlikult bastilla alla. Pintselda veelkord sulatatud või ja munaga.

Küpseta 180 C kraadi juures 20- 30 minutit, kuniks kuldpruun.

Kaunista bastilla tuhksuhkru ja kaneeliga. Serveeri soojalt.

Serveerimisel

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: