RSS Feed

Tagine lambalihast ja safrani kartulid

500 g lambaliha

1 tl võid

2 spl oliivõli

2 sibulat, hakitud

2 küüslaugu küünt, hakitud

½ tl jahvatatud ingver

¾ tl vürtsköömen

½ tl paprikapulber

2 spl koriander, hakitud

2 spl peterselli, hakitud

75 g rohelisi oliive

3 kartulit

¼ tl safrani

Sool, pipar

Kuumuta potis või ja oliivõli. Lisa sibulad, prae 2 minutit, lisa lambaliha tükid. Pruunista lambaliha ning lisa küüslauk, vürtsköömen ja ingver. Prae mõni sekund, seejärel lisa klaas vett, paprikapulber ning maitsesta soola ja pipraga. Raputa sisse koriander ja petersell, kaaneta ja lase haududa madalal kuumusel 1- 1 ¼ tundi.

Samal ajal pane oliivid keema, kaaneta ja lase keeda 5 minutit. Seejärel eemalda vesi, asenda uue veega ja korda protseduuri veel üks kord. See pehmendab oliivide kibedat maitset. Lisa oliivid lambalihale ja lase haududa veel 15- 25 minutit, kuniks lambaliha on pehme.

Koori kartulid ja lõika neljaks. Keeda soola ja safraniga maitsestatud vees, kuniks pehmed. Eemalda vesi. Lisades safrani kartuli keeduveele, annab see kartulitele ilusa kollase varvi.

Aseta lambaliha ja kaste serveerimisnõusse ning korralda kartulid ümber tagine.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: