RSS Feed

Tagine lambalihast ja safrani kartulid

500 g lambaliha

1 tl võid

2 spl oliivõli

2 sibulat, hakitud

2 küüslaugu küünt, hakitud

½ tl jahvatatud ingver

¾ tl vürtsköömen

½ tl paprikapulber

2 spl koriander, hakitud

2 spl peterselli, hakitud

75 g rohelisi oliive

3 kartulit

¼ tl safrani

Sool, pipar

Kuumuta potis või ja oliivõli. Lisa sibulad, prae 2 minutit, lisa lambaliha tükid. Pruunista lambaliha ning lisa küüslauk, vürtsköömen ja ingver. Prae mõni sekund, seejärel lisa klaas vett, paprikapulber ning maitsesta soola ja pipraga. Raputa sisse koriander ja petersell, kaaneta ja lase haududa madalal kuumusel 1- 1 ¼ tundi.

Samal ajal pane oliivid keema, kaaneta ja lase keeda 5 minutit. Seejärel eemalda vesi, asenda uue veega ja korda protseduuri veel üks kord. See pehmendab oliivide kibedat maitset. Lisa oliivid lambalihale ja lase haududa veel 15- 25 minutit, kuniks lambaliha on pehme.

Koori kartulid ja lõika neljaks. Keeda soola ja safraniga maitsestatud vees, kuniks pehmed. Eemalda vesi. Lisades safrani kartuli keeduveele, annab see kartulitele ilusa kollase varvi.

Aseta lambaliha ja kaste serveerimisnõusse ning korralda kartulid ümber tagine.

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: