RSS Feed

Kreveti tagine

Vabandused Karima ees, et retsepti ülespanemisega päeva hiljaks jäin aga kuna eile olid mõlemad lapsed kodus ja siis ei oska mina kohe kuidagi tööd teha ja keskenduda, et see retsept kirja panna🙂 Aga siit ta nüüd tuleb.

500g krevette

2 spl oliivõli

1 väiksem sibul, hakitud

1 tomat, tukeldatud

CHERMOULA e. MARINAAD

2 slp oliivõli

2 küüslauku, hakitud

1/4 tl saffrani

1/2 tl paprikapulber

1/2 tl jahvatatud vutskoomneid

1/4 tl Cayanne pipart

2 spl sidrunimahla

2 spl peterselli, hakitud

2 spl koriander, hakitud

Sool

Pese krevetid ja nõruta, maitsesta soolaga. Sega kokku kõik marinaadi koostisosad. Võid kasutada köögikombaini või uhmrit, et kõik ühtlaseks massiks kokku segada, lisades vähehaaval oliivõli. Maitsesta marinaad soolaga. Kuumuta potis oliivõli, prae sibulad keskmisel kuumusel u. 5 minutit. Lisa krevetid, kuumuta pidevalt segades mõni minut. Vala peale marinaad ja hakitud tomat, sega korralikult labi. Lisa veidi vett (1/4 kl) ja lase kastmel keeda max kuniks kaste vaheneb ja pakseneb u. 5 min. Serveerida kas riisiga või süüa nagu taziini näpu vahelt lapiksaiaga.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

4 responses »

  1. oiiiiiiiiiii kui nunnu
    suured tänud.pole hullu ,et hiljaks jäi.

    Vasta
  2. täna läheb selle tegemiseks😀

    Vasta
  3. Tere!
    Otsisin googeldades spinatisupi retsepti ja sattusin juhuslikult siia. Olen ülirõõmus. Kümmekond aastat tagasi sai Marokos käidud ja need maitsvad toidud on meeles siiani. Erinevad lihad küpsetatuna sütel kummalises savipotis. Ei mäleta enam kuidas seda nimetati. Ja palju muud, näiteks kohvi oli ülihea ja kui lihast sai villand, siis kohalik omlett oli ka kummaliselt mahe, kohev ja hõrk. Hoopis teistsugune. Muidugi tee mis iga nurga peal joodi väikestes klaastopsides ja vein. Tänud jagamast ja kindlasti hoian edaspidi siin silma peal ja hakkan katsetama juba olemasolevaid retsepte.
    Tervitades
    Ülle

    Vasta
    • Tere Ülle!
      Olete igati teretulnud lugema ja katsetama. Maroko toidud on toesti varsked ja imehead. Kui varem tegin Maroko toite ja Eesti toite no. pooleks, siis nuudkseks on valdav enamus kindlasti juba Maroko roogadel. Eks ma ka yritan ise siin uusi retsepte katsetada ja ka neid siin blogis tutvustada.

      Terevitades Reelika

      Vasta

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: