RSS Feed

Taktouka- soe tomati ja grillitud paprika salat

 

4 tomatit, nahk ja seemned eemaldatud

2 rohelist paprikat, grillitud ja nahk eemaldatud

4 spl oliivõli

3 küüslaugu küünt, hakitud

½ tl vürtskööment

Sool ja pipar

½ spl peterselli, hakitud

½ spl koriandrit, hakitud

 

Paprikate grillimiseks aseta need kas gaasileegi kohale metallist varada otsas neid keerates, kuni nahk muutub mustjaks või lõika paprika neljaks, puhasta seemnetest ja aseta hõbepaberiga kaetud ahjuplaadile, nahk üleval pool, grilli alla 10-15 minutiks, kuni nahk tumeneb ja seejärel kata paprikad hõbepaberiga ja jäta 10 minutiks jahtuma.

Eemalda paprikalt nahk ja tükelda. Eemalda tomatitelt koor ja seemned ning tükelda. (Kui kasta tomatid 50 sekundiks keevasse vette, see aitab koorel kergesti eemalduda.)

Kuumuta pannil oliivõili ja tõsta pannile hakitud tomatid ja purustatud kuuslauk. Maitsesta vürtsköömeni, soola ja pipraga. Hauta tomateid pannil 5-7 minutit, kuniks tomatid on pehmed. Lisa grillitud parika, petersell ja koriander ning hauta veel 1-2 minutit.

Serveeri salatit soojana või külmana, võid serveerida ka lapiksaia vahele koos grillvorsti või kebabiga.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: