RSS Feed

Mechoui

Mechoui– traditsionaalselt küpsetatud terve lammas või osa lamba- või loomalihast, mis on küpsetatud väga madalal

Mechoui, pilt: internet

temperatuuril, kas lahtise tule peal või grillahjus, mis asub maa all. Lambaliha katetakse vürtsiseguga ja lastakse küpseda tunde, kuniks liha on nii pehme, et lööb kondi küljest lahti. Liha süüakse näppude vahelt, kastes lihatükke vürtsköömne ja soola segusse.

Paar kuud tagasi mõtlesin, et prooviks ka siis teha mechouid kodus elekriahjus. Kuna meil oli veel aidi ajast lambaliha alles ja külalised olid järgmine päev tulemas, mõtlesin, et mis seal ikka, proovin järgi. Marineerisin siis liha paar tundi varem ära, keerasin ahju u. 150 – 160 C ni ja pistsin liha umbes 3 – 4 tunniks ahju. Vahepeal kastsin liha selle vedelikuga, mis oli ahjupannile valgunud. Kui liha oli valmis, katsin selle hõbepaberiga ja jätsin hommikuni ahju jahtuma. Järgmine päev enne külaliste tulekut soojendasin liha uuesti ja, kui söömiseks läks, siis oli see üks parimaid asju, mis ma oma elus maitsenud olen. No lihtsalt nii super oli. Liha oli väga pehme ja parajalt maitsestatud ja külalised kiitsid ja isegi kondid näriti puhtaks.

Jagan ka teiega oma retsepti ja loodan, et proovite järgi ning andke ka kindlasti teada, kuidas õnnestus (lisasin siia hetkel pildi internetis, kahjuks on mul hetkel fotokas katki, aga kui uue olen saanud, lisan enda tehtud pildi).

MECHOUI

2.5 kg lambaliha (jala- voi õlatükk)

4 küüslauguküünt, purustatud

3 tl jahvatatud koriandrit

1 tl paprika

2 tl vürtskööment

1 tl soola

1 spl pehmet võid

2 spl oliivõli

Pese liha korralikult ja torka terava noaga või grillvardaga lihasse mõned augud.

Sega omavahel või, oliiviõli ja maitseained. Sega korralikult ja määri ühtlaselt lihale. Kata liha köögikilega ja jäta külmikusse paariks tunniks või üleöö marineerima.

Soojenda ahi 160 C ni ja pane liha ahju umbes 3 – 4 tunniks, kastes seda aegajalt leemevedelikuga, et liha jääks mahlasem ja pehmem. Kui liha on valmis, kata hõbepaberiga ning lase poolt tundi enne serveerimist seista.

Serveeri ahjukartuli, riisi, kartulipudru või muu meelepärasega.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: