RSS Feed

Beghrir – tuhande augu pannkook

300 g (2 klaasi) Durum-nisujahu (v6i mannajahu)

Beghrir, pilt: internet

150 g (1 klaas) nisujahu

3 tl kuivpärmi

1 tl küpsetuspulbrit

3 klaasi sooja vett

1 klaas sooja piima

1/2 tl soola

1 spl suhkurt

praadimiseks: õli

Sega kausis kokku durum-nisujahu ja jahu, sool, suhkur ja küpsetuspulber. Väiksemas kausis lahusta kuivpärm suhkru ja 1/2 klaasi sooja veega.  Seejärel pane kõik ained blenderisse, lisa ka ülejaanud vesi ja piim ning töötle tainast 1 minut, kuni tainas on ühtlane ja tükkideta. Vala tainas kaussi, kata köögikilega ning jäta 1 tunniks seisma.

Kuumuta teflonpanni keskmisel kuumusel, kasta köögipaber korraks õli sisse ja määri sellega pann üle. Sega tainas kasutades kulpi, vala tainas aeglaselt ja ettevaatlikult pannile, lase taignal pannil ise levida ( ära liiguta panni nagu tavaliste pannkookide puhul). Pannkoogile peaks ilmuma mullikesed. Pannkooki ei keerata, vaid küpsetakse ainult ühelt poolt. Oota kuniks pannkook ei ole keskelt enam vedel ega kleepuv  ning seejärel eemalda pannilt. Küpseta ülejäänud pannkoogid samamoodi. Serveeri beghrir meega, moosiga või võisilmaga.

Pannkook pannil, pilt: internet

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: