RSS Feed

Kana tagine salatifenkoliga

See on minu mehe kõige lemmikum roog ja minule ka väga meeldib. Seda tagine saab teha nii lamba-, looma- kui ka

Kana tagine fenkoliga, pilt: internet

kanalihaga. Kõige populaarsem ongi see hautis ilmselt punase lihaga. Meie aga nii tihti punast liha ei tarbi ja ka kanaga saab väga maitsva ja kerge hautise. Valmistamine iseenesest on lihtne, kõik ained potti ning valmib ise kaane all podisedes. Mina küll keedan fenkolit eraldi 5-10 minutit enne, kui ta hautisele lisan.

Salatifenkol ehk mugulfenkol (ehk itaalia fenkol) on kerge aniisi maitsega mugulakujuline köögivili, mida armastatakse

Fenkol

eriti Itaalias kas salatites või ka soojades roogades. Mugula külge kasvavaid õrnu lehti saab kasutada maitseürdina. Marokos kasutatakse seda köögivilja samuti salatites ja hautistes.

500 g kanaliha kondiga (võib kasutada ka tervet kana)

2 mugulfenkolit (salatifenkol)

2 sibulat, ribadena hakitud

3 spl oliivõli

3 küüslaugu küünt, hakitud

1 tl  jahvatatud ingveri

1/2 tl jahvatatud safranit

soola, pipart

peterselli, serveerimiseks

1/2 kl vett

Pese kana. Haki sibulad ning küüslauk ja aseta paksemapõhjalise poti, kiirkeedupoti või taziini põhja. Sibula peale tõsta kanaliha ja lisa maitseained, 1 tl soola ja 1/2 tl jahvatatud pipart ning oliivõli. Aseta kaas potile ja raputa potti veidi, et maitseained kanaga seguneksid. Lisa 1/2 klaasi vett ning aseta pott madalale kuumusele 30 minutiks hauduma. Võid ka maitseained lisada 1/2 klaasile veele ja valada hautisesse.

Pese fenkol ja eemalda veidi pealmist koort (mina eemaldan veidi, nagu selleri puhulgi). Lõika fenkol neljaks tükiks ja keeda veidi soolaga maitsestatud vees 5-10 minutit, kuni peaaegu pehme. Lisa fenkol kanahautisele ja hauta veel 15 minutit (kui kasutad suuremaid kanatukke või tervet kana tuleb hautamiseaeg ka kindlasti pikem nii 45-60 minutit või kuniks kana on valmis). Raputa peale värsket hakitud peterselli. Serveeri tagine riisiga, kuskussiga või lapiksaiaga süües.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: