RSS Feed

Sidruni toorjuustukook

PÕHI:

10 digestive küpsist

90 g võid

JUUSTUKOOGI TÄIDIS:

2 karpi ricotta juustu

1 karp Philadelphia toorjuustu

2 klaasi suhkurt

3 spl jahu

1/2 tl soola

1 1/2 vanilje ekstrakti

1 sidruni koor, riivitud

2 spl sidrunimahla

3 muna

250 ml hapukoort

KOOGI PEALE:

150 ml hapukoort

1 spl suhkrut

1 spl sidrunimahla

100 g purustatud vaarikaid

1 spl suhkurt

80 g valget shokolaadi, sulatatud

Purusta küpsised ning sulata või. Sega omavahel, suru sõrmedega ümmarguse lahtikäiva vormi põhja ja küpseta ahjus 180 C juures 10 minutit.

Aseta kaussi toorjuust ja mikserda kreemiseks (u. 2 minutit) Keera mikseri kiirus aeglaseks ja sega sisse suhkur, jahu ja sool. Vaheta mikser vispli vastu välja ning lisa toorjuustu segule ükshaaval munad, vanilje, riivitud sidrunikoor ja mahl ja hapukoor.  Sega vispliga korralikult läbi, et toorjuustusegu oleks ühtlane ja kreemjas.

Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta 200 C juures 10 minutit. Seejärel keera ahju temperatuur 100 C le ja lase küpseda veel järgmised 25 minutit. Sa tead, et kook on valmis kui vormi ettevaatlikult raputades, kook võbiseb tarretise moodi. Ava ahjusuu ja lase koogil ahjus 2 tundi jahtuda. Katteks sega omavahel hapukoor, suhkur ja sidrunimahl. Kata kook hapukoore seguga. Seejärel aseta kook uleööks külmikusse.

Kaunista kook enne serveerimist järgmiselt: purusta kahvliga vaarikad lisa suhkur. Määri kook üle vaarikaseguga. Sulata valge shokolaad ja nirista üle koogi.

*Enne koogi valmistamist hoia kõik ained paar tundi toatemperatuuril. Tänu sellele jääb toorjuustutäidis kreemjas ja tükkideta.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: