RSS Feed

TAŽIIN LIHA, AEDHERNESTE JA PORGANDITEGA

Retsept ilmunud `IQRA` kuukirja 36. numbris.

500 kg liha (veiseliha)

3 spl oliivõli

1 väiksem hakitud sibul

2 purustatud küüslaugu küünt

sool, pipar

paar safrani niiti (1/2 tl safrani maitseainet)

1/2 tl jahvatatud ingverit

500 ml vett

500 g porgandeid

500g aedherneid

Pese liha, kuumuta potis keskmisel kuumusel õli, aseta potti liha, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga, safrani ja ingveriga, aeg-ajalt segades. Pruunista liha ja sibulaid paar minutit, kuniks sibulad on pehmed. Seejarel lisa potti vesi, kata pott kaanega ja lase haududa 40 minutit.

Koori, pese ja lõika porgandid pooleks, eemalda „südamik“, seejärel lõika poolikud rõngad ja lisa koos aedhernestega potti (vajadusel lisa juurde klaas vett). Kata pott kaanega ja hauta järmised 20 minutit. Serveerimisel aseta taldrikule liha, vala üle kastmega ja seejärel kaunista köögiviljadega.

Serveeri salati või lapikleivaga.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: