RSS Feed

Koorene krevetisupp

Mulle on alati meeldinud kalasupid ja eriti veel kreemine lõhesupp. Kuna sel hetkel olid mul kodus ainult krevetid, siis keetsin kokku sellise supi 🙂

200 g kooritud krevette

2 spl oliivõli, 2 spl võid

1 sibul, hakitud

2 küüslauguküünt, purustatud

2 selleri vart, hakitud peeneks

2 porgandit, riivitud (riivi suurema teraga)

1 kartul, riivitud

1 suvikõrvits, riivitud

1.5 l kanapuljongit (sobib ka kala- voi köögiviljapuljong)

1 loorberileht

pipart, vajadusel soola.

100 ml vahukoort või kohvikoort

hakitud peterselli

hakitud rohelist sibulat

Haki sibul ja seller ning purusta küüslauk. Koori, puhasta ning riivi ülejäänud köögiviljad jämedama teraga.

Kuumuta potis oliivõli koos võiga ning lisa potti hakitud sibul ja seller, riivitud porgand ja küüslauk.  Kuumuta neid paar minutit keskmisel tulel, maitsesta musta pipra ja soolaga (kuna kasutad puljongit siis ainult veidi soola).

Kalla potti puljong, lisa loorberileht ning kata pott kaanega ja lase supil keema tõusta. Keeda paar minutit, seejärel lisa supile riivitud kartulid ja suvikõrvits. Kuna kartulid ja suvikõrvits on riivitud, võtab nende valmimine vaid mõne minuti. Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile puhastatud ja pestud krevetid.

Eemalda pott tulelt ja vala juurde kohvikoor. Raputa peale hakitud petersell ja roheline sibul.

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: