RSS Feed

Koorene krevetisupp

Mulle on alati meeldinud kalasupid ja eriti veel kreemine lõhesupp. Kuna sel hetkel olid mul kodus ainult krevetid, siis keetsin kokku sellise supi🙂

200 g kooritud krevette

2 spl oliivõli, 2 spl võid

1 sibul, hakitud

2 küüslauguküünt, purustatud

2 selleri vart, hakitud peeneks

2 porgandit, riivitud (riivi suurema teraga)

1 kartul, riivitud

1 suvikõrvits, riivitud

1.5 l kanapuljongit (sobib ka kala- voi köögiviljapuljong)

1 loorberileht

pipart, vajadusel soola.

100 ml vahukoort või kohvikoort

hakitud peterselli

hakitud rohelist sibulat

Haki sibul ja seller ning purusta küüslauk. Koori, puhasta ning riivi ülejäänud köögiviljad jämedama teraga.

Kuumuta potis oliivõli koos võiga ning lisa potti hakitud sibul ja seller, riivitud porgand ja küüslauk.  Kuumuta neid paar minutit keskmisel tulel, maitsesta musta pipra ja soolaga (kuna kasutad puljongit siis ainult veidi soola).

Kalla potti puljong, lisa loorberileht ning kata pott kaanega ja lase supil keema tõusta. Keeda paar minutit, seejärel lisa supile riivitud kartulid ja suvikõrvits. Kuna kartulid ja suvikõrvits on riivitud, võtab nende valmimine vaid mõne minuti. Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile puhastatud ja pestud krevetid.

Eemalda pott tulelt ja vala juurde kohvikoor. Raputa peale hakitud petersell ja roheline sibul.

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: