RSS Feed

Kana mütsipotis köögiviljadega

See on tagine, mida saab teha kahte moodi, ühel päeval tegin kanafileega, aga samuti saab seda teha, kui sul on eelmisest päevast külmkapis järgi kana ja sa ei tea mida sellega teha, siis sobib see suurepäraselt mütsipotti panemiseks. Esimesena kirjutan üles kana-köögiviljade hautise retsepti. Hautises, võib kasutada mistahes köögivilju, samuti võib kasutada herneid, paprikat. Minul olid kodus sel korral porgandid ja kartulid.  See ongi tegelt minu isiklik lemmik kombinatsioon. Pildiks on mul leftover kana-köögivilja hautise pilt, unustasin pildistada esimese retsepti hautist.

3 kanafileed20130720_223143

1 suurem sibul, viilutatud

3 porgandit, ratastena

2 kartulit, ratastena

1 tomat, hakitud

4 spl oliivõli

2 spl koriandrit, hakitud

1 tl soola

1/2 tl pipart

1 tl kurkumit

1 tl jahvatatud ingverit

1 tl paprikapulbrit

näpuotsatäis saffranit

8-10 rohelist oliivi

Alusta valades oliivõli kaussi koos hakitud koriandriga, sellele lisa kõik maitseained ja sool. Sega kõik omavahel ilusti läbi ja sellest saab marinaad kanale. Pese kanafilee. Kui filee on liiga suur, poolita. Lisa kanafileed maitseainesegule ja kata kanafileed marinaadiga. Võta välja oma taginenõu või hautisepott, määri põhi oliiviõliga. Seejärel aseta põhja esimeseks kihiks sibularattad, sinna peale järgmise kihina aseta marineeritud kanafileed. Kanfilee kihi peale aseta järgmise kihina porgandirattad ja viimase kihina kartulid. Kõige lõpus raputa peale hakitud tomatid. See kauss, kus valmistasid maitseainesegu, lisa sinna veidi vett (u.1/4 kl), sega läbi ja vala köögiviljade peale.

Aseta taziininõu keskmisele kuumusele, kuniks keemiseni, seejärel kata mütsipott kaanega ja lase madalal kuumusel haududa ligi tund. Kontrolli, et kõik köögiviljad on pehmed, lisa oliivid ja lase madalal kuumusel haududa järgmised 10 minutit. Serveeri lapiksaia, riisi või kuskussiga.

K66GIVILJAD MYTSIPOTIS KANAGA,

Käib peaaegu samamoodi, erinevuseks on see, et laod kihiti kõik köögiviljad ilma kanata. Köögiviljade peale valad maitseainesegu, mis on sel korral segatud vähese veega. Kui hautis on peaaegu valmis, asetad hautisesse kanatukid ja oliivid. Raputa üle peterselli või koriandriga ja ongi valmis! 🙂

Advertisements

About Killuke Marokot

Blogi, kus voib leida killuke nii Maroko kööki kui ka kultuuri

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: